Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Μόδα με κοινωνικό πρόσωπο



Με ενδιαφέρουσες παρουσίες, έναν διαγωνισμό νέων σχεδιαστών αλλά και συμμετοχή μη κυβερνητικών, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που προβάλλουν υγιή πρότυπα εμφάνισης και στάσης ενός εκάστου απέναντι στο περιβάλλον, ξεκινά απόψε η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας στο κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής πλάι στο «Ιντερκοντινένταλ».

Προκειμένου να δείξουν τις συλλογές τους για το φθινόπωρο και το χειμώνα 2008-09 και να «βελτιώσουν το στίγμα της ελληνικής μόδας», όπως χαρακτηριστικά είπε η διοργανώτρια Τόνια Φουσέκη, έχουν ήδη φθάσει από το εξωτερικό ο... γαλλοποιημένος Έλληνας Ioannis Guia, η εξ Ιταλίας πλέον ορμώμενη Thes Tziveli, η Nicky Hilton, ο και πρόεδρος της Ένωσης Σχεδιαστών μόδας της Ρουμανίας Catalin Botezatu και η απόγονος της θρυλικής οικογένειας Ferragamo, Vivia, με δική της σειρά. Την παρθενική της εμφάνιση στην πασαρέλα, όχι φυσικά ως μοντέλο, κάνει η Βίκυ Κουλιανού, που λανσάρει τη σειρά πρετ-α-πορτέ αλλά με ιδιαίτερη επεξεργασία σε κάθε ρούχο ώστε να το κάνει μοναδικό «Βίκυ Κουλιανού by Christos Β»

Την επιλογή των μοντέλων για τις πασαρέλες έκανε η διοργανώτρια εταιρεία από κοινού με την οργάνωση «Ανάσα», που δραστηριοποιείται στην ενημέρωση του κοινού για τις διατροφικές διαταραχές, και ειδικότερα τη νευρική ανορεξία. «Ο χώρος της μόδας χρειάζεται υπενθύμιση για τα υγιή πρότυπα», είπε το μέλος της «Ανάσας», Άρης Βασιλειάδης, στη συνέντευξη Τύπου. Μια άλλη μη κυβερνητική οργάνωση, το «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο», θα είναι επίσης παρούσα στην εκδήλωση της μόδας, μια και θεωρεί, όπως το διατύπωσε ο πρόεδρός της Γιώργος Καζατζόπουλος, ότι ακόμη και στις συλλογές ρούχων μπορούν να ενσωματωθούν προτάσεις που θα βοηθούν στην επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση υλικών, αλλά και για νέες πρώτες ύλες, φιλικές προς το περιβάλλον. Άλλωστε ποιος είναι ο στόχος; Να έχουμε το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στον πλανήτη και η ενασχόληση του καθενός από εμάς με το περιβάλλον να είναι πάντα στη μόδα! Για τους σκοπούς της οργάνωσης θα γίνει, με συμβολικό εισιτήριο 10 ευρώ, συναυλία των C-Real το βράδυ της Δευτέρας. Αντί για επίλογο, να σημειώσουμε με χαρά ότι η Xclusive διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη... θερμή ημερίδα με θέμα «Ελληνική Μόδα. Δημιουργοί, Επιχειρήσεις, Εξωστρέφεια. Ποιος ο ρόλος της πολιτείας», με τη συμμετοχή δεκάδων ομιλητών. Για πληροφορίες, ο τηλεφωνικός αριθμός είναι 210-9211013.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 12 Απριλίου
18.30: Penelope Zagoras
19.15: Ioanna, Christian Livaditis, Elli Papakosta (New Designers)
20.00: Vas. Assimomiti, Rania Angelakou, Andr. Georgiou (New Designers)
20.45: Angel - D by Katerina Dapi
21.30: Vivia Ferragamo (Ιταλία)

Κυριακή 13 Απριλίου
17.45: Marios Messios (Κύπρος)
18.30: Miltos19.15: Catalin Botezatu (Ρουμανία)
20.20: Notis Panagiotou-Marina Zachou (Κύπρος)
20.45: Katerina Karoussos
21.30: Thes Tziveli (Ιταλία)

Δευτέρα 14 Απριλίου
18.30: New Designers Award
19.15: DYFO20.00: Vicky Koulianou by Christos Β
20.45: Nicky Hilton (ΗΠΑ)
21.30: Ioannis Guia (Γαλλία)




Έρση Βατού, Ελευθεροτυπία, 12 Απριλίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: